12 Mayıs 2013 Pazar

Sütlükler

Sütlükler

   Süt, belki de en doğal besin türlerinden biri olarak ele alınabilir. Çünkü tüm oluşum evrelerini baştan sona doğru irdelediğimiz zaman eğer ki dışarıdan uygun olmayan bir müdahale yoksa ne kadar da sağlıklı ve lezzetli bir ürün çeşidi olduğunu çok rahat bir şekilde görme şansımız bulunmaktadır. Örneğin sürece bakacak olursak, toplanan sütler önce çeşitli yollarla arıtılmakta ve bakteri ya da mikroptan arınmaktadır.

   Öte yandan burada en önemli konu da saklanma ve muhafaza işlemi için sütlükler olarak ele aldığımız yapılar olacaktır. Çünkü sütlükler yazımızın başından beri ifade etmeye çalıştığımız, bir sütün ilk oluşum evresinden insanlara satıldığı en son evreye kadar her zaman etkisini gösteren, o derece etkin bir yarı olma özelliği taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder